Riverdale de roadtrip – Micol Ostow

Riverdale de roadtrip speelt zich af tussen seizoen 2 en 3 van de populaire Netflix-serie Riverdale. Archie wordt beschuldigd voor de moord op Cassidy tijdens hun verblijf in Shadow Lake. Jughead, Betty en Veronica weten echter dat Hiram Lodge de echte schuldige is en willen dit koste wat kost bewijzen. Ze trekken erop uit naar de plaats delict: het buitenverblijf van de familie Lodge in Shadow lake. Maar hun roadtrip verloopt echter niet van een leien dakje…

Als trouwe Riverdale kijker was ik zo blij om dit boek vertaald in de winkels te zien liggen! Ik vind het dan ook geweldig dat ik dit boek mag recenseren voor Moon Young Adult!

Het boek volgt de gebeurtenissen tussen seizoen 2 en 3. Als je de Netflix serie gezien hebt weet je dus al ongeveer hoe het boek zal eindigen. (want dan begint seizoen 3 natuurlijk.) Ondanks dat je al weet waar het verhaal naartoe gaat, is het boek toch in staat de spanning op te bouwen en je mee te trekken in het verhaal.

De hoofdstukken wisselen af tussen de perspectieven van verschillende personages. Zo krijg je wat meer inzicht in de gedachten en motieven van de personages. De 4 protagonisten (Archie, Jughead, Betty en Veronica) komen uiteraard veel aan bod. Maar ook personages zoals Pop Tate, Josie en Ethel krijgen het woord. Ik vond het super boeiend om op deze manier de personages van mijn geliefde serie beter te leren kennen.

Ik denk wel dat je de Netflix serie gezien moet hebben om het boek te kunnen volgen. Er worden veel verwijzingen gemaakt naar de afgelopen 2 seizoenen en ik kan me inbeelden dat dit verwarrend kan overkomen op iemand die niet bekend is met de serie. Ik vond die terugblikken dan juist heel leuk.

Het is ook echt niet moeilijk geschreven. Voor mij was het echt een leuk, luchtig geschreven boek dat de perfecte ontspanning bood na een lange dag. En ideaal om de wachttijd voor het volgende seizoen te overbruggen. Ik ga ook zeker het andere boek in deze reeks in huis halen! Een must voor de riverdale-fan.

Riverdale de roadtrip / Micol Ostow / Uitgeverij:  Moon Young Adult / ISBN: 978 90 488 459 96 / Adviesprijs: €16,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s